keskiviikko 30. syyskuuta 2015

New York




21.09.2015 saavuin myöhään illalla training schooliin. Huoneet ei olleet kummoiset ja sain huonekavereikseni itävaltalaisen, ranskalaisen ja ruotsalaisen tytön. Ruotsalaisen kanssa ystävystyimmekin aika hyvin loppujen lopuksi. Koulu kesti perjantaihin asti ja oli raskas, sillä päivät siellä olivat kahdentoistatunnin mittaisia. Opettajamme oli aivan ihana ja amerikkalaiset lait ja tavat melko naurettavia. 

Koululla opin amerikasta sen, että kenenkään pihalle ei saa mennä ilman lupaa ja jos menet niin hänellä on oikeus ampua sinut. Lasta ei saa ikinä jättää autoon hetkeksikään yksin. Kaikki on vaarallista ja lasten kasvatus onnistuisi parhaiten valkoisessa huoneessa lapsi käärittynä pakkopaitaan. Jos saat sairaskohtauksen niin kenelläkään ei ole velvollisuutta auttaa sinua ja useimmat eivät auta koska uhriin ei saa koskea ilman tämän lupaa ja moni pelkää lakisyytteitä. Ei pidä mennä tukehtumaan makkaranpalaseen.

Torstaina lähdimme viideksi tunniksi New York Cityyn. Lähdimme Iidan kanssa kaksin, sillä emme halunneet osallistua bussikiertueelle, koska molemmat olimme käyneet manhattanilla jo aikaisemmin. Kaikki oli kuten muistinkin. Henkeän salpaavan kaunista ja korkeaa.













Ei kommentteja: